En of het kan verkeren: Waasland-Beveren levert doelpunten- én assistenkoning

En of het kan verkeren: Waasland-Beveren levert doelpunten- én assistenkoning

25-08-2020 13:00
11

Pakweg twee maanden geleden stond Waasland-Beveren met anderhalf been in Eerste Klasse B, maar de huidige realiteit is helemaal anders. De fusieclub behoort tot de elite van Eerste Klasse A, pakte meteen drie punten in haar openingswedstrijd én ... heeft nu zowel de beste schutter als de beste aangever in huis.

Het is toch even met de ogen knipperen voor wie de individuele klassementen bekijkt na drie speelrondes in de Jupiler Pro League. In de strijd om de Gouden Stier, de speler met de meest doelpunten is dat, prijkt Daan Heymans bovenaan. De middenvelder zit aan drie treffers, net als Beerschot-sterkhouder Raphaël Holzhauser. Bij een gelijke stand geeft het aantal uitdoelpunten echter de doorslag. Die zijn in het voordeel van Heymans (twee tegenover één).

Daarnaast draagt dus ook de assistenkoning de blauw-gele kleuren van Waasland-Beveren. Die luistert momenteel naar de naam van Alessandro Albanese. De buitenspeler wist al drie keer een ploeggenoot een goal voor te schotelen. Geen enkele speler in de JPL doet even goed. Onder meer Ali Gholizadeh (Sporting Charleroi), Sven Kums (KAA Gent) en Gianni Bruno (Zulte Waregem) zitten aan twee.

Enkel in doel wordt de hegemonie van Waasland-Beveren doorbroken. Daar is Arnaud Bodart de grote man. De doelman van Standard Luik zit als enige aan twee clean sheets. Enkel ... Waasland-Beveren wist al te scoren tegen hem.