Lichtpuntje voor Gent, chouchou is terug: Op eerste trainingen viel Brecht op

Lichtpuntje voor Gent, chouchou is terug: "Op eerste trainingen viel Brecht op"

24-08-2020 11:47 Laatste update: 11:57
2

Na een lange, donkere periode stak Brecht Dejaegere zaterdagavond plots weer zijn neus aan het venster. Op bezoek bij Royal Antwerp FC (1-0-verlies) mocht de middenvelder van KAA Gent nog eens invallen. Onder Laszlo Bölöni kan hij misschien wel rekenen op een volledige rehabilitatie.

Voorganger Jess Thorup had het hoegenaamd niet voor Dejaegere, nochtans een Gentse publiekslieveling. Onze landgenoot haalde zelfs vaak de selectie niet meer. Maar kijk, nieuwe bazen, nieuwe wetten. Bölöni verraste al door Dejaegere prompt op te nemen in zijn wedstrijdkern voor de verplaatsing naar Antwerp en hij gunde hem dus zelfs speelminuten. Dat had ook te maken met de blessure van Vadis Odjidja.

"Brecht heeft me vaak verrast met zijn offensieve acties en zijn doelpogingen van rond de zestien", reageerde Bölöni na afloop van het duel goedgestemd bij Sportwereld. "Tijdens de eerste twee trainingen viel Brecht me ook op. Daarom heb ik hem geselecteerd. Maar ik ben nog volop mijn groep aan het ontdekken. En door het uitvallen van Odjidja en de weg die Chakvetadze nog moet afleggen, nam ik hem mee naar Antwerp."

Zo is er misschien toch nog een toekomst weggelegd voor Dejaegere in de Ghelamco Arena. De voorbije weken stond het in de sterren geschreven dat hij zijn grote liefde zou verlaten, al verandert het vertrek van Thorup natuurlijk alles. Klein detail: tegenstander Antwerp toonde ook interesse in de diensten van Dejaegere.