Cercle Brugge wint van KV Mechelen na spektakelrijke tweede helft

22-08-2020 20:21 Laatste update: 20:23
19

KV Mechelen nam het thuis op tegen Cercle Brugge. Het werd een aantrekkelijke wedstrijd (tweede helft) met veel doelpunten. Uiteindelijk trok Cercle Brugge aan het langste eind met ene 2-3 zege.

KV Mechelens startte furieus en Hairemans trof na drie minuten al meteen de paal. De beginfase werd vervolgens rustig, maar Malinwa kwam nog voor rust verdiend op voorsprong. Hairemans schoto op doelman Didillon, maar Togui maakte in de herneming wel de 1-0.

Even later stond het bijna 2-0, maar Togui schoot over. Zo bleef het tot de rust 1-0. In de tweede helft kwam Cercle Brugge langszij dankzij een doelpunt van nieuwkomer Ugbo. Niet veel later was het erop en erover voor de uitploeg. Hotic maakte de 1-2 voor Cercle Brugge.

Een dik halfuur voor tijd kwam Malinwa op gelijke hoogte. Togui kopte op de lat, maar in de herneming was het goudhaantje Vranckx die de netten wel kon doen trillen. Een kwartier voor tijd moest Didillon pareren na een goede vrije trap van Kaya. Tien minuten voor tijd kwam de uitploeg weer op voorsprong.

Een geweldig doelpunt van Hotic zorgde voor de 2-3. Een omhaal die in de verste hoek terechtkwam. KV Mechelen zette een slotoffensief in en Togui leek de 3-3 te scoren, maar het doelpunt werd afgekeurd na een vermeende fout van Vranckx.

Uiteindelijk kon KV Mechelen geen vuist meer maken en bleef de eindstand bij 2-3 in het voordeel van Cercle Brugge.