Kompany levert in bij Anderlecht, maar kan met aandelen gouden zaken doen

Kompany levert in bij Anderlecht, maar kan met aandelen gouden zaken doen

22-08-2020 10:45
26

Vincent Kompany zal als trainer een pak minder verdienen bij RSC Anderlecht, maar volgens Het Nieuwsblad kan dat op termijn anders zijn gezien zijn rol als aandeelhouder. Zo bestaat  de kans dat Kompany gebruik zal maken van aandelenopties.

Spelers genieten een voordelig RSZ- en belastingtarief, maar voor trainers is dat net wat anders. Zo werd op zijn loon als speler slechts 600.000 euro en 10.000 euro betaald aan respectievelijk belastingen en sociale zekerheid, terwijl dat als trainer beiden één miljoen euro zou zijn. "Maar aandelenopties zijn ook een mogelijkheid', vertelt fiscaal advocaat Daan Buylaert in Het Nieuwsblad. 'In dat geval zou hij na een aantal jaar de aandelen van Anderlecht kunnen aankopen tegen de huidige prijs."

"De kans dat de club de volgende jaren meer waard wordt, is groot. Kompany zou met aandelenopties dan ook gouden zaken doen, zeker omdat de meerwaarde onbelast is. Voor Anderlecht-eigenaar Marc Coucke zou dat ook geen slechte oplossing zijn: hij kan Kompany dan minder loon betalen en er ontstaat een hechtere band met de club - als Anderlecht het goed doet, boert Kompany financieel ook goed", klinkt het.