'Koeman wil Piqué (33) met nieuwe positie bij FC Barcelona houden'

'Koeman wil Piqué (33) met nieuwe positie bij FC Barcelona houden'

21-08-2020 19:45
8

Ronald Koeman heeft besloten dat Gerard Piqué toch onderdeel uitmaakt van zijn plannen bij Barcelona. De ervaren verdediger (33) leek op het lijstje van spelers te staan dat mocht vertrekken, maar Koeman heeft anders besloten.

Piqué is volgens Koeman een 'sleutelstuk' voor de verdediging van Barcelona, schrijft AS. Daardoor mag de Catalaan koste wat het kost niet vertrekken en komt hij op het lijstje van spelers dat actief moet blijven in Camp Nou. Op dat lijstje staan onder meer ook de namen van Frenkie de Jong en Lionel Messi.

De ervaren stopper gaf na het echec tegen Bayern (8-2 nederlaag) dat hij zelf een stap terug zou willen doen als dat nodig zou blijken te zijn. Nu blijkt dat Koeman prijs stelt op een langer verblijf van Piqué en een rol voor hem in gedachten heeft in zijn toekomstige project in Camp Nou.

Andere 'zwaargewichten' hebben volgens AS te horen gekregen dat ze niet meer nodig zijn bij Barcelona. Het gaat dan om Luis Suárez, Sergio Busquets en Jordi Alba. De krant schrijft dat Koeman binnenkort met deze spelers in gesprek gaat om duidelijk te maken dat ze verkocht mogen worden. De spelers zelf zouden het liefste willen blijven.