Beerschot maakt indruk: “Sterke organisatie en ze kunnen het spel ook zelf maken”

Beerschot maakt indruk: “Sterke organisatie en ze kunnen het spel ook zelf maken”

Gepubliceerd: vrijdag 14 augustus 2020 om 23:44vr 14-08-2020 om 23:44

Promovendus Beerschot won op de eerste speeldag op het veld van KV Oostende. Nu wacht thuis Zulte Waregem. Essevee-coach Franck Dury is onder indruk van de Antwerpse club.

“Je ziet dat er een team op het veld staat”, begint Dury aan Het Nieuwsblad. “Dat verrast me niet, want ze hebben zich moeten klaarstomen voor de promotiefinale. Die ploeg heeft weken aan een stuk een team gesmeed dat moest klaar zijn voor die wedstrijd. En dat waren ze. Het is een promovendus, pakte de titel én won zijn openingsmatch.”

“Dan zit je in een goede vibe. Wij hebben dat ook meegemaakt in 2006”, gaat Dury verder. “We promoveerden, wonnen onze openingsmatch op het veld van Gent en daarna speelden we een fantastisch seizoen waarin we zesde werden en de beker wonnen. Wat wij konden, kan Beerschot ook.”

Dury verwacht een moeilijke match. “Ze zullen met veel enthousiamse spelen, vanuit een stevige organisatie. Beerschot is nooit een makkelijke verplaatsing. Als je speelt tegen een ploeg die zijn eerste wedstrijd op verplaatsing wint, weet je dat ze in een goede flow zitten. Hun organisatie staat erg sterk, maar ze kunnen het spel ook zelf maken. Het is aan ons om oplossingen te vinden.”

Sterkhouders
Dury ziet Marius Noubissi en Raphael Holzhauzer als sterkhouders. “Holzhauzer heeft een fantastische linkervoet en zijn stilstaande fases zijn altijd gevaarlijk. Noubissi is dan weer een goede allround spits. Hij kan in het duel spelen, scoort makkelijk en is beweeglijk. Maar ook in de recuperatie hebben ze met Tom Pietermaat iemand met veel kwaliteiten. Het is gewoon een goede ploeg.”

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Heeft Dury hier gelijk?

(66 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws