Scherpe Clement: Je bent slechte bokser als je nog een derde wil incasseren

Scherpe Clement: "Je bent slechte bokser als je nog een derde wil incasseren"

Gepubliceerd: vrijdag 14 augustus 2020 om 12:47vr 14-08-2020 om 12:47

Laatste update: vrijdag 14 augustus 2020 om 13:12vr 14-08-2020 om 13:12

We schrijven speelronde twee, maar het mes staat al behoorlijk op de keel gedrukt bij Club Brugge. Na de nederlagen in de finale van de beker en op de openingsspeeldag kunnen de troepen van Philippe Clement een crisis enkel bezweren door de drie punten te pakken. De coach zelf eist scherpte van zijn elftal.

Een echte topsporter kan ook in een mindere periode de knop omdraaien, vindt Clement. "Als je twee klappen tegen je kop krijgt, moet je rechtstaan en reageren. Je bent een slechte bokser als je nog een derde wil incasseren", laat hij optekenen bij Het Nieuwsblad. Vooral voorin moeten enkele jongens wakker worden. "Het klopt dat ik meer rendement verwacht", wijst Clement naar sterkhouders als Krépin Diatta, Hans Vanaken of Ruud Vormer. "Daar hebben we over gepraat en ik zag deze week op training al een reactie.

"Nu wil ik die reactie ook zien in de wedstrijd in Eupen", blikt Clement al even vooruit op komende zondag. "We gaan een top Club Brugge nodig hebben om te winnen in Eupen. Ik reken erop dat iedereen wakker is. Iedereen smacht ernaar opnieuw wedstrijden te winnen en zo snel mogelijk dat goede gevoel terug te krijgen."

Geen gemakzucht, wel de warmte
Dat Club bij momenten nonchalant voor de dag kwam, wil Clement niet volledig onderschrijven. "In de eerste helft tegen Antwerp was dat misschien nog het geval, maar ik was heel tevreden over ons eerste halfuur tegen Charleroi", weerlegt hij. "We dwongen meer kansen af dan in de wedstrijden vorig seizoen tegen Charleroi. Alleen is ons niveau nadien gezakt."

"Op het einde van de rit gaat het om het resultaat en dan was het vorige zaterdag niet goed genoeg", beseft Clement. "Het lege stadion en de hitte speelden een rol, maar we moeten vooral naar onszelf kijken. We moeten werken aan alle elementen die we beter kunnen doen om tot een beter resultaat te komen."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws