Joos heeft suggestie voor Anderlecht: Kompany op de zes, zou het oplossing zijn?

Joos heeft suggestie voor Anderlecht: "Kompany op de zes, zou het oplossing zijn?"

Gepubliceerd: dinsdag 11 augustus 2020 om 09:16di 11-08-2020 om 09:16

RSC Anderlecht gaf op bezoek bij KV Mechelen een 0-2-voorsprong uit handen (2-2), al verdiende het de drie punten eigenlijk niet. De thuisploeg creëerde ruim een handvol open doelkansen, die het dus pas in het slot wist te verzilveren. Het panel van Extra Time wijst het centrale middenveld van Frank Vercauteren met de vinger.

Vooral op voorzetten vanop de flank had Anderlecht het aartsmoeilijk. Dat kwam omdat Albert Sambi Lokonga en Peter Zulj, die voor de defensie opereerden, onvoldoende de infiltrerende KV-spelers oppikten, vindt Francky Van der Elst. "Schoofs passeert voorbij Lokonga. Hij kijkt wel naar hem, Lokonga, maar hij doet niets. Zo is het net voor de goal drie tegen twee. Centraal achterin hebben ze alletwee een man, dus dan moet je als centrale middenvelder een inspanning doen om die lopende man op te pakken", klinkt het.

"De defensieve reflex bij Lokonga en Zulj is matig. Bij de goal gebeurt hetzelfde, Vanlerberghe komt in en niemand pikt hem op. Ok, je kan zeggen dat Cobbaut onder de bal door gaat, maar die staat wel bij Togui, hé. Vanlerberghe staat helemaal alleen omdat geen enkele van de twee kijkt. Ze kijken niet rond. De bal is op de flank en ze kijken gewoon naar de bal. Ondertussen komt er iemand in de rug", legt Van der Elst de vinger op de zere wonde.

Kompany als zes?
Filip Joos schotelt een mogelijke oplossing voor. "Stel dat hij het zelf zou willen en nog zou kunnen, wat ik ook niet denk ... Maar Kompany op de zes, zou het een oplossing zijn? Een fitte Kompany?", oppert de journalist. "Hij zou minder moeten lopen, hij zou het meer met verstand en ervaring kunnen oplossen. Als je een probleem hebt centraal op het middenveld en je hebt geen zes ..."

Gert Verheyen denkt niet dat dat veel zoden aan de dijk zal brengen. "Voor de ploeg is de eerste logische oplossing Cobbat terug naar links trekken en dan Kompany centraal achterin", stelt hij. "Ik zou dan eerder nog eens aan Trebel denken. Misschien gaat hij zo'n lopende speler wel oppikken."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Derbywinst vieren? Dat doet Clinton Mata zo #ClubBrugge #CercleBrugge #Cercle #FCB #JPL #Brugge #ClintonMata #Mata

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie) op

Poll

Zou Anderlecht Kompany eens moeten proberen op de zes?

(206 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws