Hazard aangemaand tot professionalisme: Strak leven en enkel vrijwaren

Hazard aangemaand tot professionalisme: "Strak leven en enkel vrijwaren"

Gepubliceerd: zondag 9 augustus 2020 om 12:29zo 09-08-2020 om 12:29

Het debuutseizoen van Eden Hazard bij Real Madrid is er één vol ontgoochelingen geworden. Ook in de achtste finales van de Champions League, op bezoek bij Manchester City (2-1), kon de zomeraanwinst zich niet doorzetten. Marc Degryse en Jan Mulder analyseren het verleden én de toekomst.

Zijn lichamelijke beslommeringen speelden Hazard ongetwijfeld parten. "Hij is alleszins niet fit genoeg om een goede Hazard te zien", oordeelt Degryse in de studios van 2BE. "Real is intussen kampioen geworden, zonder Hazard. Het is het verhaal van het hele seizoen geweest. Hij is niet fit geweest, niet op niveau. Ook gisteren (vrijdag, nvdr.) weer. Hij viel weer door de mand."

Waarom mocht Hazard dan toch 85 minuten aantreden? "Het is een beetje de ouderwetse stijl van Zidane: een goede speler toch laten spelen, hoewel hij niet fit is. In moderne tijden zou je dat beter niet meer doen", adviseert Degryse. "Er zitten toch nog andere jongens die kunnen voetballen. Maar een Hazard op 60-70 procent van zijn mogelijkheden ... Niet doen."

Het moét beter
De voormalige Gouden Schoen blikt nog eens terug op waar het fout liep. "Los van die blessure, als je zo lang niet gespeeld hebt, heb je geen ritme. Je hebt toch wedstrijden nodig om beter te worden. Hij heeft een valse start genomen, met dat overgewicht. Daarbovenop zijn dan die blessures gekomen. Door de coronabreak kon hij zijn seizoen redden door Real kampioen te maken, maar hij heeft slechts een klein aandeeltje gehad. Zijn seizoen is mislukt", luidt de harde conclusie.

"Misschien gaat hij nu nadenken en beseffen dat hij zich geen tweede jaar hetzelfde kan permitteren", hoopt Degryse. "Daar kunnen we misschien met de Rode Duivels van profiteren. Hij moet toch oppassen dat zijn enkel geen chronisch probleem blijft."

Meer professionalisme
Ook Jan Mulder had geen al te best gevoel bij de wedstrijd van Hazard in City. "Ik had bijna medelijden met hem", vertelt de Nederlander. "Hij heeft zo zijn best gedaan, hij wil zo graag slagen daar. Dan overdrijf je om weer fit te worden. Hij heeft dat onderschat. En dat hij tijdens de vakantie een kilootje is bijgekomen, is ook wel waar. Hij neigde weer naar niet echt strak. Hij moet zich goed verzorgen. In niets deed hij me denken aan Eden Hazard."

Mulder roept Hazard hoe dan ook op tot meer professionalisme, te beginnen in de komende vakantie. "Hij moet thuis de buikspieren trainen, zijn enkel vrijwaren van inspanningen en strak leven", somt de analist op. "Hij werd trouwens niet alleen zwaar, hij had ook geen woord Spaans geleerd toen hij van Chelsea naar Madrid ging. Dat begrijp ik ook niet. Hij had zich er zo op verheugd, speler van Real Madrid te zijn. Een vreemde benadering van zijn taak."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws