'Gent heeft jackpot beet: vijf miljoen extra én percentage op latere doorverkoop'

'Gent heeft jackpot beet: vijf miljoen extra én percentage op latere doorverkoop'

Gepubliceerd: zaterdag 8 augustus 2020 om 07:00za 08-08-2020 om 07:00

Laatste update: zaterdag 8 augustus 2020 om 07:38za 08-08-2020 om 07:38

De jackpot is bijna een feit voor KAA Gent, want Jonathan David zal voor een recordbedrag vertrekken. Het Nieuwsblad meldt dat Lille OSC circa 27 miljoen euro op tafel zal leggen voor het Canadese goudhaantje. Maar dat is lang niet alles.

Zo zal Gent bij een later doorverkoop nog eens vijf miljoen euro extra vangen voor David. De Buffalo's wilden aanvankelijk voor een doorverkooppercentage van twintig procent gaan à la Victor Osimhen, maar de Fransen zagen dat niet zitten. Toch krijgt Gent bij een later verkoop alsnog een klein percentage bovenop die vijf miljoen euro.

De transfer van David had heel wat voeten in de aarde. Onder druk van de Lille-supporters en zijn entourage weigerde de 20-jarige aanvaller om nog wedstrijden te spelen tijdens de voorbereiding bij Gent. Na lange onderhandelingen zijn Gent en Lille het toch eens geraakt over een vraagprijs van 27 miljoen.

Dit maakt van David meteen de duurste uitgaande transfer ooit in de Jupiler Pro League. Dat record stond op naam van Wesley Moraes (Aston Villa) en Youri Tielemans (AS Monaco), die elk voor 25 miljoen vertrokken bij respectievelijk Club Brugge en RSC Anderlecht.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

De juiste prijs voor David?

(644 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws