Anderlecht nog op zoek naar centrumspits: Bundu is een flankspeler

Anderlecht nog op zoek naar centrumspits: "Bundu is een flankspeler"

Gepubliceerd: vrijdag 7 augustus 2020 om 11:27vr 07-08-2020 om 11:27

RSC Anderlecht verloor met Kemar Roofe haar centrumspits. Ondertussen trok het voor de aanval Percy Tau en Mustapha Bundu aan, maar beide spelers lijken niet de opvolger van Roofe te worden in de punt van de aanval bij paars-wit.

Tau komt het best tot zijn recht op de flank en ook Bundu is van nature iemand voor aan de kant. "Bundu is een spelersprofiel dat we nog niet hadden in onze kern. Hij is aanvallend polyvalent, maar in de eerste plaats een flankspeler", stelt Peter Verbeke, sportief directeur van RSC Anderlecht na de transfer van Bundu.

Bundu komt over van het Deense  Aarhus GF. Bij Anderlecht tekende hij een contract voor vier seizoenen. In Brussel verwachten ze heel wat van hun laatste aanwinst. "Als flankspeler koppelt hij snelheid aan fysieke kracht. Hij zoekt graag de diepte op zonder bal. Mus heeft getoond dat hij in de Deense competitie beslissend kan zijn met goals en assists en moet nu bij RSCA de volgende stap in zijn ontwikkeling zetten."

Het is de bedoeling dat Bundu de groep nog scherper maakt. Zijn komst zal zorgen voor extra concurrentie en dat is absoluut noodzakelijk in een topclub", besluit Verbeke. 

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Is Bundu een aanwinst voor RSC Anderlecht

(738 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws