'Na periode met wisselend succes aan Gaverbeek kiest Nederlander voor woestijn'

'Na periode met wisselend succes aan Gaverbeek kiest Nederlander voor woestijn'

Gepubliceerd: donderdag 6 augustus 2020 om 16:12do 06-08-2020 om 16:12

Hicham Faik staat op het punt sc Heerenveen te verlaten. De oud-speler van Zulte Waregem zou een transfer maken richting Saoedi-Arabië. Heerenveens technisch manager, Gerry Hamstra, bevestigde alvast dat de spelmaker in verregaande onderhandelingen is.

Hamstra liet donderdag aan Omrop Fryslân en de Leeuwarder Courant weten dat Faik op weg is naar de uitgang. Dat gebeurde op de presentatie van de Uruguayaanse verdediger Joaquín Fernández, die tot medio 2023 tekende in het Abe Lenstra Stadion.

Met welke club Faik in gesprek is, was toen nog niet bekend. De 28-jarige middenvelder ontbrak zaterdag verrassend tijdens het oefenduel met NAC Breda (1-0 verlies), terwijl hij in de dagen daarvoor wel meetrainde met de selectie van Johnny Jansen.

Al-Faisaly uit Saoedi-Arabië moet de nieuwe club van Faik worden, weet Voetbal International nu. De club is met Heerenveen dicht bij een akkoord over een transfer van de middenvelder. Heerenveen krijgt een paar ton.

In het seizoen 2018-2019 voetbalde Faik nog voor Zulte Waregem. Essevee nam hem over van Excelsior Rotterdam. Onze noorderbuur liet bij momenten zijn uitstekende techniek bewonderen aan de Gaverbeek, maar kon zich toch niet helemaal doorzetten.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws