Barcelona-middenvelder: 'Kleinere clubs hebben voordeel in de Champions League'

Barcelona-middenvelder: 'Kleinere clubs hebben voordeel in de Champions League'

05-08-2020 22:37
5

Frenkie de Jong denkt dat kleinere clubs in het voordeel zijn in de Champions League. In plaats van twee, wordt er per ronde slechts één wedstrijd gespeeld. Dat maakt de grote clubs kwetsbaarder, denkt De Jong.

FC Barcelona speelt nog een returnwedstrijd in de achtste finale tegen SSC Napoli, maar om de Champions League sneller af te ronden wordt er daarna slechts één wedstrijd per ronde gespeeld. "Je hebt maar vier wedstrijden nodig om de Champions League te winnen, zo zou je het kunnen zien", zegt De Jong tegen Barça TV.

"Ik denk dat elk team een grote kans heeft. Maar het zal ook moeilijker worden, omdat kleinere teams meer kans hebben om de tegenstander te verrassen. Ik denk dat de kleine clubs daarom voordeel hebben", zegt De Jong.

De Jong zegt dat de spelers van Barcelona topfit zijn. "Normaal gesproken heb je maar een paar dagen om je voor te bereiden op een wedstrijd, maar nu hebben we twee weken. Wij hebben meer tijd om ons voor te bereiden, maar zij hebben onlangs nog gespeeld. Ik denk niet dat het veel invloed zal hebben. We moeten gewoon winnen om door te gaan."

No Poll