Als het van ons afhangt, komt er geen uitzondering voor Antwerps voetbal

"Als het van ons afhangt, komt er geen uitzondering voor Antwerps voetbal"

Gepubliceerd: dinsdag 4 augustus 2020 om 19:30di 04-08-2020 om 19:30

Wordt er de komende weken gevoetbald in de provincie Antwerpen? Volgens Steven Van Gucht, voorzitter van expertengroep Celeval, best niet. Dat geeft hij aan bij VTM Nieuws.

"Contactsporten houden een verhoogd risico in voor de verspreiding van het virus", legt Van Gucht uit. "Die werden verboden in de provincie Antwerpen en dat was een wijze beslissing. Wij beschouwen voetbal als een contactsport. Het is niet aan Celeval om een uitzondering te creëren voor het voetbal, dat is een politieke beslissing.”

Celeval is enkel een adviesorgaan en mag de eindbeslissing dus niet nemen. "Wij kunnen ons daar dus niet over uitspreken. Als men een uitzondering wil creëren, moet de politiek bekijken onder welke voorwaarden dat mogelijk is. Maar het blijft een uitzondering op een regel die eerder werd geïnstalleerd. Er zijn ook andere contactsporten die niet kunnen doorgaan en dat zou een gevoel van onrechtvaardigheid creëren."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Standard en Charleroi hebben het spannend gemaakt, maar ze stoten alletwee door in de Europa League na verlengingen! #Charleroi #Standard #Vanheusden #Avenatti #Dessoleil #EuropaLeague #EUL

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie) op

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws