Toelating U23 Club Brugge schiet in verkeerde keelgat: “Dat is de druppel”

Toelating U23 Club Brugge schiet in verkeerde keelgat: “Dat is de druppel”

Gepubliceerd: maandag 3 augustus 2020 om 07:44ma 03-08-2020 om 07:44

Laatste update: woensdag 5 augustus 2020 om 08:45wo 05-08-2020 om 08:45

De U23 van Club Brugge zal komend seizoen deel uitmaken van 1B om aan acht clubs te geraken. De amateurclubs zijn daar echter niet met akkoord, dat laat Het Nieuwsblad weten.

‘De Vacha (Vereniging van amateurclubs hogere afdelingen) vindt het bijvoorbeeld niet kunnen dat de Brugse U21 zonder de vereiste licentie toetreedt tot 1B. In welk stadion gaan ze spelen? Op Knokke, maar dat stadion is niet compatibel. Op Schiervelde? Dat zou heel ironisch zijn, want Roeselare claimt net dat achtste plekje in 1B’ klinkt het.

Er zijn aldus nog veel vragen rond het format in 1B mét de U23 van Club Brugge. Vandaag volgt er een persconferentie. ‘De amateurclubs willen zich beter organiseren en wapenen tegen de Pro League.’ Vooral Roeselare houdt de situatie aldus goed in de gaten.

Update: Voorzitter van Heur-Tongeren spreekt namens de amateurclubs tegenover Sporza. De toelating van de U23 is in het verkeerde keelgat geschoten. "Thes mag niet promoveren, omdat het geen licentie heeft ingediend. Lierse behaalde 16 punten minder en mag wel naar 1B. Proficiat, zeg ik dan.”

“Maar nu mogen ook de U23 van Club Brugge naar 1B, terwijl die volledig buiten het licentiesysteem staan.Dat is voor ons de druppel die de emmer doet overlopen. We krijgen het aan onze aanhang niet meer verkocht dat het sportieve van totaal ondergeschikt belang is. Het resultaat van de competitie is totaal niet meer relevant."

Eerder lieten de amateurclubs al weten een gesprek aan te willen gaan met de Pro League.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Standard en Charleroi hebben het spannend gemaakt, maar ze stoten alletwee door in de Europa League na verlengingen! #Charleroi #Standard #Vanheusden #Avenatti #Dessoleil #EuropaLeague #EUL

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie) op

Poll

Snap jij de onvrede bij de amateurclubs?

(421 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws