UPDATE: ‘Brokkenpiloot Govea biedt excuses aan en traint weer bij Zulte Waregem’

UPDATE: ‘Brokkenpiloot Govea biedt excuses aan en traint weer bij Zulte Waregem’

Gepubliceerd: zondag 2 augustus 2020 om 13:15zo 02-08-2020 om 13:15

Laatste update: dinsdag 4 augustus 2020 om 09:44di 04-08-2020 om 09:44

Zulte Waregem-middenvelder Omar Govea heeft in de nacht van zaterdag op zondag een ongeval veroorzaakt. De Mexicaan zat dronken achter het stuur, ook ploegmaat Luka Zarandia zat in de auto. Er vielen drie lichtgewonden.

Omstreeks 00:40 reed Govea in op een stilstaande auto met twee vrouwelijke passagiers, de voetballer week af van zijn rijvak en kon de auto met de twee inzittenden niet meer ontwijken. De twee vrouwen raakten lichtgewond en werden opgevangen in het ziekenhuis, aldus Het Laatste Nieuws. Govea kwam er met de schrik vanaf, passagier en ploegmaat Zarandia werd met lichte verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.

Het ongeval krijgt nog een gerechtelijk staartje, Govea had namelijk geen geldig rijbewijs op zak én had enkele shotjes te veel genuttigd alvorens in de auto te stappen. De Mercedes van Govea werd alvast door het parket in beslag genomen. Zulte Waregem heeft nog niet gereageerd op het voorval.

Update: In de loop van zondagnamiddag heeft Zulte Waregem een kort bericht de wereld ingestuurd over het ongeval, dat plaatsvond in Sint-Eloois-Vijve. Volgens de club is er vooral sprake van 'blikschade', al bevestigt Essevee wel dat zowel de tegenpartij als Zarandia lichte verwondingen hebben opgelopen. Het bestuur wacht nu het onderzoek van de politie af.

Toch kondigde het al aan dat Govea zich minstens aan een standje mag verwachten. 'Zulte Waregem is een club die familiale waarden hoog in het vaandel draagt en verwacht dat alle betrokkenen bij de club die ook perfect naleven en uitdragen', staat te lezen op de website.  

Update: Omar Govea kwam afgelopen weekend negatief in het nieuws nadat hij dronken een ongeluk veroorzaakte. De Mexicaan verontschuldigde zich alvast op Instagram. Zulte Waregem denkt nu na welke sanctie het kan uitdelen. Ondertussen traint hij weer mee bij Essevee, dat meldt Het Nieuwsblad.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws