Pro League eist duidelijkheid van provincie Antwerpen: Veel mensen afhankelijk

Pro League eist duidelijkheid van provincie Antwerpen: "Veel mensen afhankelijk"

Gepubliceerd: zaterdag 1 augustus 2020 om 10:33za 01-08-2020 om 10:33

Nu het competitieformat eindelijk is uitgeklaard, is een belangrijk struikelblok voor de nieuwe Jupiler Pro League aan de kant gezet. Ook de coronacrisis strooit echter nog roet in het eten. In de provincie Antwerpen mag tot op heden nog steeds niet gevoetbald worden, ook niet door profclubs. De Pro League wil daar definitief duidelijkheid over.

Het provinciebestuur schoof de hete aardappel door naar het federale niveau, maar die deed nog geen uitspraak. "We zijn een economische sector waarvan veel mensen afhankelijk zijn", argumenteert Pierre François, CEO van de Pro League, bij Sporza. "Bovendien hebben we heel wat protocollen uitgeschreven - en dan vooral het testprotocol - waardoor we ervan overtuigd zijn dat we alle voetbalwedstrijden in alle veiligheid kunnen laten doorgaan."

Misschien kan het voetbal wel in de praktijk aantonen dat het risico beperkt is. "Dat hopen we dit weekend met de bekerfinale en 1B-finale te kunnen bewijzen", maakt François zich sterk. "Bekijk de wedstrijden Club Brugge-Antwerp en OHL-Beerschot op televisie, in alle veiligheid en in je eigen bubbel. Kom vooral niet samen. En als je favoriete ploeg wint, blijf dan rustig. Ga niet vieren op straat. Als de supporters zich gedragen, zou dat wel eens een extra argument kunnen zijn om het voetbal de komende weekends te laten doorgaan. Ook in Antwerpen", besluit François.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Moet er voor het profvoetbal een uitzondering gemaakt worden?

(313 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws