Geen deal tussen Gent en Lille: Misschien maakt David dit weekend zijn rentree

Geen deal tussen Gent en Lille: "Misschien maakt David dit weekend zijn rentree"

25-07-2020 08:15
4

KAA Gent bereikte geen deal met Lille OSC wat betreft de transfer van Jonathan David (20). De Canadees zette de Buffalo's onder druk, maar mogelijk zal hij nu opnieuw wedstrijden gaan spelen. Dat vertelt Gent-trainer Jess Thorup in gesprek met Het Nieuwsblad.

"Hij traint gewoon mee en misschien maakt hij dit weekend zijn comeback", aldus Thorup, die vaak praat met zijn topschutter. "Ik zie nog altijd dezelfde David als vroeger: iemand met een passie voor voetbal, die gewoon op het veld wil staan. Maar het zou natuurlijk crazy zijn om te denken dat heel deze historie en al die geruchten helemaal geen impact hebben op een 20-jarige kerel."

"Bij Midtjylland werkte ik al met heel veel eigen jongeren die doorbraken en dan the next step moesten zetten, dus ik heb de nodige ervaring. Maar ik zal hem nooit zeggen: Je moet dit of dat doen. Uiteraard hoop ik dat hij blijft, maar ik zal hem nooit pushen. Tenslotte hoort het ook bij het businessplan van Gent om om de zoveel tijd zo'n jonge gast voor veel geld te verkopen", besluit de Gent-trainer.