Waasland-Beveren zet streep door oefenduel, tegenstander deed geen coronatest

Waasland-Beveren zet streep door oefenduel, tegenstander deed geen coronatest

23-07-2020 16:02 Laatste update: 16:18
2

Waasland-Beveren heeft op eigen initatief een oefenwedstrijd met Royal Cappelen FC geannuleerd. Een deel van de spelersgroep en technische staf van de Antwerpse amateurclub zou zich niet laten onderzoeken hebben op het coronavirus. De fusieclub wil daarom geen risico nemen.

Waasland-Beveren kondigt zelf via de website aan dat de partij met Cappelen, oorspronkelijk gepland op deze vrijdag, niet zal doorgaan. Terwijl bij de club uit Eerste Klasse A iedereen een coronatest heeft ondergaan (dat gebeurt wekelijks), is dat bij de tegenstander dus niet het geval.

Voor de spelers van Waasland-Beveren zal dat nieuws extra balen zijn. In de plaats van een oefenduel staat er nu een training geprogrammeerd. Straffer nog: coach Nicky Hayen heeft besloten om er meteen twéé sessies van te maken. Om 10u start het eerste deel.

Waasland-Beveren bereidt zich zo goed als mogelijk voor op het komende seizoen. In welke klasse dat zal zijn, blijft onduidelijk, al maakt de Pro League zich sterk dat het Eerste Klasse B wordt.