Kana (17) heeft eigen toekomstplan bij Anderlecht: Die stap wil ik ook zetten

Kana (17) heeft eigen toekomstplan bij Anderlecht: "Die stap wil ik ook zetten"

17-07-2020 09:15
6

Amper zeventien jaar is hij, maar toch wordt Marco Kana bij RSC Anderlecht nu al gezien als de natuurlijke opvolger van Vincent Kompany (34) als leider van het team. In gesprek met Het Nieuwsblad geeft de jonge verdediger toe dat hij zichzelf herkent in het Anderlecht-icoon.

"“De vergelijking met Kompany is een eer. Vincent wees me al op ons gelijkaardig parcours, maar hij voegt er altijd aan toe: Kopieer me niet. Ontwikkel je eigen stijl. Zelf heb ik geen herinnering aan de jonge Kompany bij Anderlecht, maar blijkbaar durfde hij soms te dribbelen", opent Kana.

Toch maakt Kompany op zijn 34ste ook nog indruk op het veld. "Nu drukt Vincent me op het hart dat hij toen omringd werd door ervaren spelers. Dat is nu niet altijd het geval en dus bouw ik beter wat zekerheid in. Al kijk ik vol bewondering naar Kompany's passes: de kruisballen over 60 meter, die passes tussen de linies: wow."

Al ziet Kana ook nog een andere ex-speler van Anderlecht als zijn voorbeeld. "Op het veld moet ik de ploeg leren dragen en één van de leiders worden. In dat opzicht is Youri Tielemans mijn voorbeeld. We groeiden samen op in Ganshoren. Hoe Youri op zijn zeventiende al het spel naar zich toetrok: chapeau. Die stap wil ik ook zetten.""