Hazard is fit voor titelmatch van Real, maar: We zullen zien of hij zal spelen

Hazard is fit voor titelmatch van Real, maar: "We zullen zien of hij zal spelen"

16-07-2020 16:33 Laatste update: 16:33
1

Real Madrid kan vanavond tegen Villarreal zijn eerste landstitel in drie seizoenen pakken. Thibaut Courtois staat zonder twijfel onder lat tegen de nummer vijf in de Primera Division, maar die andere Rode Duivel Eden Hazard zal moeten hopen op een (korte) invalbeurt.

Hazard had de voorbije weken opnieuw pijn aan zijn gevoeldige enkel. Hij traint opnieuw voluit, maar zijn coach Zinédine Zidane wil geen enkel risico nemen. "Het gaat beter met hem. Hij voelt geen pijn meer en traint mee met de groep", vertelde Zidane volgens AS tijdens een persmoment. De 48-jarige Fransman wilde niets kwijt over eventuele speelminuten voor Hazard in de titelmatch tegen Villarreal. "Het belangrijkste is dat Eden zich goed voelt. We zullen wel zien of hij zal spelen."

Hazard en Courtois kunnen vanavond hun eerste titel pakken bij de Koninklijke. Voor Zidane kan het zijn tweede kampioenschap worden. "De spelers willen hier grote dingen neerzetten", ging hij verder. "Als ze tekenen, weten ze waar ze terechtkomen. Die ambitie die er altijd geweest is. Toen we na de lockdown opnieuw begonnen te trainen, voelde ik meteen dat de spelers nog altijd die drang naar succes hadden."