Sonck geeft Martinez raad: 'Benteke een nuttig profiel, Batshuayi scoort wel'

Sonck geeft Martinez raad: 'Benteke een nuttig profiel, Batshuayi scoort wel'

Gepubliceerd: dinsdag 14 juli 2020 om 14:46di 14-07-2020 om 14:46

Romelu Lukaku is de eerste aanvaller van de Rode Duivels, maar wat als de bonkige spits besluit te stoppen of uitvalt? Volgens Wesley Sonck zijn er echter geen zorgen. Tegenover Het Laatste Nieuws geeft de analist Roberto Martinez raad.

Michy Batshuayi, Divock Origi en Christian Benteke spelen en scoren niet wekelijks, maar dat is volgens Sonck geen probleem. "Die jongens zitten bij Chelsea, Liverpool, Crystal Palace: dat zijn geen patattenploegen, hé? We beseffen niet hoe goed onze spelers zijn, wat een uitzonderlijke generatie we hebben."

"Dat we moeten bidden dat er niets gebeurt met Romelu? (blaast) Heeft niet elk land zo'n speler? Als Portugal het morgen zonder Ronaldo moet doen, of Argentinië zonder Messi, is het ook behelpen. Natuurlijk mogen we blij zijn dat we Lukaku hebben, maar de rest kan toch ook nog even mee, zeker?”, vindt Sonck.

De Rode Duivels hebben nog altijd veel aanvallende keuzes. “We hoeven heus niet meewarig te doen over onze andere spitsen. Kijk naar hun leeftijd en waar ze spelen. Noem eens één land op dat zulke spitsen kan voorleggen? Ik heb Benteke nu twee matchen zien spelen: die heeft toch een profiel dat je enorm kan gebruiken.”

Sonck vergelijkt de generatie van nu met die van in zijn tijd en ziet een groot kwaliteitsverschil. “Mitchy zal z'n goals wel blijven maken en Origi kiest ervoor om bij Liverpool te blijven. Het is een genoegen om de laatste jaren de nationale ploeg bezig te zien. Als ik dat vergelijk met onze tijd..."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Heeft Sonck hier gelijk?

(101 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws