Belgische voetbalbond gaat nieuwe samenwerking aan: ‘De beste teams in de wereld’

Belgische voetbalbond gaat nieuwe samenwerking aan: ‘De beste teams in de wereld’

Gepubliceerd: vrijdag 10 juli 2020 om 18:14vr 10-07-2020 om 18:14

Laatste update: vrijdag 10 juli 2020 om 18:32vr 10-07-2020 om 18:32

De Belgische voetbalbond gaat een nieuwe samenwerking aan. Het data & analytics-bedrijf StatsBomb gaat in zee met de KBVB, dat meldt het op Twitter.

‘De beste teams ter wereld werken samen met StatsBomb’, klinkt het in een mededeling. ‘We zijn heel trots om vandaag onze samenwerking met de Belgische voetbalbond aan te kondigen’, klinkt het bij StatsBomb.

“We zijn blij samen te kunnen werken met StatsBomb", zegt Yannick Euvrard, Senior Performance and Data Analyst, RBFA. "StatsBomb geeft ons toegang tot specifieke event data die nieuwe inzichten creëren voor onze nationale ploeg in aanloop naar de wedstrijden in de UEFA Nations League, de WK-kwalificatiecampagne en het Europees Kampioenschap volgende zomer.”

Rode Duivels
“Bij StatsBomb zijn we verheugd een partnership aan te gaan met het beste nationale mannenteam in de wereld. We gaan de Rode Duivels bijstaan met geavanceerde data en analysetools. Ook kijken we uit naar de volgende wedstrijden en wensen we de Rode Duivels alvast veel succes op het EK van volgend jaar", aldus CEO van StatsBomb Ted Knutson.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws