Guillaume Gillet spiegelt zich aan Deschacht: “Hij is een voorbeeld”

Guillaume Gillet spiegelt zich aan Deschacht: “Hij is een voorbeeld”

Gepubliceerd: donderdag 9 juli 2020 om 18:44do 09-07-2020 om 18:44

Guillaume Gillet keert terug naar de Belgische velden en tekende bij Sporting Charleroi. Tegenover Het Nieuwsblad laat de 36-jarige verdediger zich uit over zijn toekomst.

Gillet geniet nog met volle teugen. “Profvoetballers van 36 of ouder zijn zeldzaam. Maar ik geniet nog van elk moment dat ik op het veld sta. Vorig seizoen bij Lens kon ik de opeenvolging van matchen (26 duels, 2 goals, nvdr.) nog goed aan en ik miste geen drie trainingen. Ik ben dus nog in vorm en zolang ik me verzorg zal dat zo blijven.”

Gillet spiegelt zich aan Olivier Deschacht. “Ik sprak deze week nog met Olivier Deschacht. Fantastisch dat hij nog voetbalt. Hij is een voorbeeld. Vooral omdat ik besef dat de Belgische competitie de voorbije jaren alleen maar sterker is geworden. In Frankrijk bekijken ze de Jupiler Pro League ook niet meer al een klein reeksje.”

Stoppen?
Aan stoppen denkt Gillet nog niet. “Ik heb geen eindpunt in mijn hoofd. Tijdens de coronacrisis heb ik gemerkt hoe belangrijk sport voor mij is. Ik miste de collectieve trainingen, maar hield me strikt aan mijn individuele programma.”

“Als ik dat niet had gedaan op mijn leeftijd, dan was mijn carrière nu misschien voorbij. Maar de honger is nog groot. Wat mij betreft kan de competitie niet snel genoeg beginnen. Liefst met zoveel mogelijk publiek in het stadion”, aldus Gillet.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws