Mannaert na zijn exit: “Voetbal wordt niet enkel op planeet België gespeeld”

Mannaert na zijn exit: “Voetbal wordt niet enkel op planeet België gespeeld”

Gepubliceerd: dinsdag 7 juli 2020 om 18:47di 07-07-2020 om 18:47

Club Brugge maakt niet langer meer deel uit van de Raad van Bestuur van de Pro League. Via een e-mail liet Vincent Mannaert weten dat hij zijn zitje niet meer wil. Nu heeft hij bij VTM/Het Laatste Nieuws meer uitleg gegeven over zijn beslissing.

Dinsdag stond de Algemene Vergadering op het programma. Ook Mannaert was van de partij. Na de meeting sprak Mannaert even met de pers. “We willen een signaal geven. Wat ons betreft moet het veel meer gaan over inhoud in plaats van wie wanneer waar in zetelt”, aldus Mannaert.

De nieuwe Raad van Bestuur werd dinsdag verkozen. Het is er dus eentje zonder iemand van Club Brugge. “Er is nu een nieuwe Raad van Bestuur. Ik heb mijn oproep nog eens herhaald en we zullen zien of het de komende weken zal gaan over inhoud.”

Mannaert hoopt op verandering binnen de Pro League. "We staan voor enkele grote uitdagingen, om te beginnen hoe we zullen omgaan met Covid-19. We spelen ook niet enkel voetbal op de planeet België, maar dat is een internationaal gegeven."

"Het kan natuurlijk niet dat je voor elk klein punt er continu verschillende meningen op na houdt en dat je elke genomen beslissing nadien weer in vraag stelt”, aldus nog de CEO van Club Brugge.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws