'Plan van Croonen heeft doodsteek gegeven aan Waasland-Beveren'

'Plan van Croonen heeft doodsteek gegeven aan Waasland-Beveren'

Gepubliceerd: vrijdag 3 juli 2020 om 11:00vr 03-07-2020 om 11:00

Laatste update: vrijdag 3 juli 2020 om 13:10vr 03-07-2020 om 13:10

Het lijkt er hoe langer hoe meer op dat Waasland-Beveren volgend seizoen in Eerste Klasse B speelt. De Belgische Raad voor Mededinging heeft de club nu ongelijk gegeven. Een tussenkomst van Pro League-voorzitter Peter Croonen speelde een belangrijke rol, weet Het Laatste Nieuws.

Croonen deed onlangs namelijk het voorstel om Speeldag 30 van de Jupiler Pro League toch nog af te werken. Op die manier wordt de reguliere competitie nog afgewerkt. Waasland-Beveren stond echter niet bepaald te springen om dat voorstel aan te nemen.

Volgens de BMA viel Waasland-Beveren op die manier door de mand. De BMA oordeelde dat Waasland-Beveren niet aan het strijden was voor een eerlijk verloop van de competitie, maar voor eigen lijfsbehoud. Bovendien gaf de BMA aan dat Waasland-Beveren te zeer beloond zou worden met een ticket voor 1A.

De kans is dus groot dat de Jupiler Pro League binnenkort gewoon met zestien ploegen zal beginnen. Oud-Heverlee Leuven en Beerschot moeten nog onderling uitmaken wie Waasland-Beveren vervangt.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Wat een topseizoen van Lukaku! De Rode Duivel was woensdag goed voor zijn 30ste doelpunt! #Lukaku #Inter #Internazionale #RodeDuivels #RSCA #RSCAnderlecht #Anderlecht #RomeluLukaku

A post shared by VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie) on

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws