Xavi gooit olie op het vuur: 'Ik wil Barça coachen en ze aan het winnen krijgen'

Xavi gooit olie op het vuur: 'Ik wil Barça coachen en ze aan het winnen krijgen'

Gepubliceerd: dinsdag 30 juni 2020 om 19:15di 30-06-2020 om 19:15

Xavi heeft met een nieuwe flirt nog wat olie op het vuur gegooid bij FC Barcelona. De veertigjarige clubicoon zegt dat hij zich aan het voorbereiden is op een terugkeer als trainer in Camp Nou.

Xavi werd in januari al benaderd door Barça om de ontslagen Ernesto Valverde op te volgen. Toen vond de voormalig spelbepaler van de Catalanen het nog te vroeg, waardoor de keuze – nadat onder meer Ronald Koeman ook had afgezegd – op Quique Setién viel. Die staat echter onder zware druk. Zo zou hij al crisisberaad hebben gevoerd met het bestuur.

Setién moet diverse brandjes blussen, maar ondertussen flirt Xavi, nu coach van het Qatarese Al Sadd, met een terugkeer bij Blaugrana. "Toen ze mij in januari vroegen, was het nog niet het moment. Maar ik heb het vaak genoeg gezegd: het is mijn grootste hoop om Barcelona te coachen en ze weer aan het winnen te krijgen", vertelt hij aan Diario Sport.

Xavi lijkt zelfs al bezig te zijn met zijn toekomstige technische staf. "We zijn ons druk aan het voorbereiden, we zijn zeer enthousiast. Ik wil op het juiste moment terugkeren, zodat ik vanaf nul kan beginnen met een project."

De voormalig middenvelder lijkt te doelen op de verkiezingen in 2021 voor het voorzitterschap. Volgens Spaanse media kan hij namelijk niet goed overweg met Josep Maria Bartomeu, de huidige voorzitter. Hij is juist goed bevriend met Víctor Font, één van de kandidaten. "Verkiezingen zouden het perfecte moment zijn om iets op te bouwen."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws