Louwagie laat zich uit na kritiek over competitieformat: Ik stond alleen

Louwagie laat zich uit na kritiek over competitieformat: "Ik stond alleen"

27-06-2020 20:04
18

De voorbije weken werd er weer heel wat gebikkeld over het competitieformat voor volgend seizoen. Michel Louwagie is één van de grote zondebokken in het verhaal. Hij zou het voorstel van een competitie met achttien clubs hebben neergehaald. De manager van KAA Gent reageert nu.

"Ik heb lang gezwegen - ook al omdat mijn voorzitter aan mijn mouw trok - maar nu wil ik wel even de feiten duidelijk stellen", begint Louwagie in Het Laatste Nieuws.

"De kleinere clubs in de werkgroep wilden een competitie met 18 en pas over drie jaar drie degradanten om zo terug te keren naar 16. AA Gent en de andere vertegenwoordigers van de grote clubs wilden al na één jaar drie degradanten", klinkt het.

Helemaal alleen
Louwagie zocht naar een tussenoplossing. "Alleman begreep dat 16 voor problemen zou zorgen - dat blijkt nu. Ik belde naar Standard, naar Mehdi, naar Luciano, en bij mezelf dacht ik: 'We gaan uitkomen op de peer in twee delen: 18 en na twéé seizoenen terugkeren naar 16.' De vólgende dag bleek ik ineens helemaal alleen te staan in de werkgroep om na één, maximum twee jaar terug naar 16 te gaan..."

De grote clubs leken dus hun kar helemaal gekeerd te hebben. "Toen heb ik inderdaad gezegd, na opnieuw Venanzi, Mehdi en Luciano te hebben gehoord: 'Er is geen voldoende draagvlak om drie jaar met 18 te spelen. Dan is 16 het alternatief", aldus Louwagie.