'Sardella bleef trouw aan Anderlecht met dank aan hoofd recrutering'

'Sardella bleef trouw aan Anderlecht met dank aan hoofd recrutering'

25-06-2020 18:45
6

Anderlecht heeft onlangs jeugdproduct Killian Sardella kunnen vastleggen tot 2025. Volgens Sport/Voetbalmagazine was het vooral hoofd recrutering Peter Verbeke die de doorslag gaf in dit dossier. 

De onderhandelingen met Sardella hebben maanden aangesleept. In april deed toenmalig CFO Sports Michael Verschueren al een voorstel, maar daar werd niet op gereageerd. Naar verluidt heeft het management van Sardella hogere eisen op tafel gelegd, maar dat wordt ontkend bij Eleven Management. µ

"Geld speelde geen rol", wordt daar verteld. "Wanneer een speler een overeenkomst heeft dat over een jaar verstrijkt, is het normaal dat de onderhandelingen minder vlot verlopen."

Verbeke kon de situatie doorbreken door rechtstreeks met de familie van Sardella te gaan praten. Kennelijk heeft dat de situatie doen omslaan. Sardella speelde afgelopen seizoen liefst 1568 minuten mee en mag dus niet klagen over zijn speelkansen. Na een moeizaam begin kon hij net voor de coronacrisis toch zijn waarde bewijzen voor Anderlecht.