Ex-jeugdcoach had drankprobleem en werd weggestuurd bij Anderlecht: “Depressie”

Ex-jeugdcoach had drankprobleem en werd weggestuurd bij Anderlecht: “Depressie”

18-06-2020 18:28 Laatste update: 18:28
16

Frédéric Peiremans was in het verleden jeugdcoach bij RSC Anderlecht, maar de voormalige Rode Duivel (drie caps) kampte met een drankprobleem en zakte weg in een depressie.

Tegenover Het Nieuwsblad is Peiremans open. “Dronken stond ik nooit op het veld. Maar ik raakte wel aan de drank. Hoe gaat dat? Bij de jeugd in eerste klasse heb je geen contact met de ouders. Ik hou van het menselijke contact. Dus ging ik nadien naar de kantine.”

“De derde helft werd belangrijk. In combinatie met mijn depressie, die ik niet toonde, zakte ik weg. Ik was ook nogal gereserveerd. Nu heb ik een vlotte babbel, maar toen had ik daar een paar glazen voor nodig.” Uiteindelijk werd Peiremans weggestuurd door Anderlecht.

Peiremans kwam nog even terecht bij Charleroi als jeugdtrainer en vervolgens ging hij naar kleinere clubs. “Ik was geen man van sterke drank, hè. Alleen pils. Jupiler. Maar ik kon geen neen zeggen. Als iemand trakteerde en geen cola wilde betalen, nam ik zonder morren een pintje aan.”

“Ik heb geleerd dat je eigenlijk weinig vrienden hebt. Als je geld hebt en rondjes geeft, dan wel, ja. Ik was te lief. Te naïef. Eén ontmoeting met een wildvreemde volstond al om die persoon te helpen. Ik heb mensen vaak geld geleend”, aldus Peiremans.