Krijgt Beerschot alsnog 'echt' elftal van OHL tegen zich: 'Wachten op Pro League

Krijgt Beerschot alsnog 'echt' elftal van OHL tegen zich: 'Wachten op Pro League"

17-06-2020 10:37
1

Op 2 augustus spelen Oud-Heverlee Leuven en Beerschot hun tweede promotiefinale tegen elkaar. De ploeg uit Leuven stapt meer dan waarschijnlijk met een verzwakt elftal op de mat. Toch hopen ze bij OHL alsnog op goodwill van de Pro League.

De problemen zijn bekend. Het gaat om een uitgesteld duel. Daarom mogen enkel spelers in actie komen die bij het moment van uitstellen al op de loonlijst stonden. Daarnaast lopen er heel wat contracten af eind juli. Die mogen volgens de Belgische cao niet tijdelijk verlengd worden. OHL dreigt zo een tiental spelers te missen tegen Beerschot. 

Maar er is hoop bij OHL om het laatste euvel van de baan te krijgen. "Mogelijk kunnen aflopende contracten tot 2 augustus verlengd worden", stelt Peter Willems, de CEO bij OHL aan Sporza. "Daarvoor wachten we nog op duidelijkheid van de Pro League. Hopelijk kunnen onze afscheidnemende spelers voor ons nog één wedstrijd het beste van zichzelf geven."

Stel dat het niet in orde komt dan gelooft Willems in de spelers, die er nog zijn, om promotie af te dwingen. OHL moet een 1-0 nederlaag uit de heenmatch goedmaken. "Met de spelers die er sowieso zullen zijn, hebben we overigens ook al een goede ploeg. We gaan er alles aan doen om de wedstrijd met de broodnodige twee doelpunten verschil te winnen", klinkt het.