Zidane heeft tactisch plan klaar: 'Benzema, Hazard en Isco moeten magie brengen'

Zidane heeft tactisch plan klaar: 'Benzema, Hazard en Isco moeten magie brengen'

13-06-2020 13:10
10

Zondagavond begint ook Real Madrid aan het post-corona-gedeelte van de Primera Division. In het thuisduel met SD Eibar wordt het reikhalzend uitkijken naar de terugkeer van Eden Hazard, die naar verluidt 'vliegt' op training. Geen wonder dat Zinedine Zidane een basisplek heeft voorzien voor de Rode Duivel.

In aanloop naar de herstart van De Koninklijke kroop Marca al eens in het hoofd van de trainer. Volgens het Spaanse dagblad kiest Zidane straks voor een voorhoede met Hazard, Karim Benzema en Isco. 'De magische driehoek', luidt de veelzeggende titel. Marca verwijst onder meer naar een geweldige goal uit samenspel van het drietal tijdens de afgelopen trainingsweek.

Over de exacte spelwijze heerst wel nog wat twijfel. Waarschijnlijk opteert Zidane voor een 4-3-3, maar ook een 4-4-2 behoort nog tot de mogelijkheden. In dat systeem zou Hazard zowat als schaduwspits uit de verf komen. Die positie vervulde hij eerder al bij Chelsea FC. Nu de Rode Duivel blessurevrij is, is het vooral te hopen dat hij eindelijk zijn niveau uit Londen terugvindt.

Marca verwacht alvast vuurwerk, al plaatst het Spaanse medium wel één kanttekening bij de drietand Hazard-Benzema-Isco: efficiëntie. In het vorige duel waarin dat trio gecombineerd werd, ging Real namelijk scoreloos de boot in. Bij Levante werd het 1-0. Qua doelpuntenproductie valt Benzema weinig te verwijten, hij zit aan veertien stuks. Hazard en Isco hebben er elk slechts één op de teller ... De komende weken zal onze landgenoot dat cijfer toch moeten opkrikken.