Preud'homme laat zijn lichaam beslissen: Het zegt dat ik het niet kan volhouden

Preud'homme laat zijn lichaam beslissen: "Het zegt dat ik het niet kan volhouden"

08-06-2020 18:26 Laatste update: 18:30
13

Voor Michel Preud'homme zit het trainerschap erop. Hij heeft besloten om te stoppen als trainer en zich te focussen op zijn taken als vicevoorzitter van de Rouches. Op de officiële kanalen van Standard komt hij met meer uitleg.

"Deze lockdown was het ideale moment om er over na te denken", begint Preud'homme. "Ik denk dat je eerlijk moet zijn met jezelf. De zin om deze groep te trainen, is er. Maar je moet je de vraag stellen of je als 61-jarige nog de kracht hebt om een extra jaar te doen met alle vereisten die hier aan verbonden zijn."

Preud'homme heeft dan ook besloten om te stoppen als trainer. "Ik zie me niet meer als trainer in de toekomst. Ik schakel over naar het andere deel met een veel lichter programma", klinkt het.

Hij blijft dus wel bij Standard, waar hij de club in een andere rol probeert te helpen. "Ik blijf vicevoorzitter, maar ik hou me met de algemene structuren bezig, gelinkt aan het sportieve. En ik zal alle geledingen van de club blijven helpen."

"Het is moeilijk om dit aan te kondigen. Het verstand zegt soms één ding, het lichaam iets anders. Mijn verstand zegt me dat ik zin heb om naar de oorlog te gaan als trainer, maar mijn lichaam zegt dat ik het niet zal volhouden", klinkt het.