Van Eetvelt duidelijk over transfers bij Anderlecht: We halen geen grote namen

Van Eetvelt duidelijk over transfers bij Anderlecht: "We halen geen grote namen"

Gepubliceerd: zaterdag 6 juni 2020 om 07:00za 06-06-2020 om 07:00

Er waait een nieuwe wind door RSC Anderlecht. Met sterke man Karel Van Eetvelt, kersvers voorzitter Wouter Vandenhaute en Vincent Kompany wil paars-wit tegen 2025 weer aan de top staan. De CEO van Anderlecht geeft echter aan dat men geen gekke dingen zal doen op de transfermarkt.

Zo zal Anderlecht zich gericht versterken, zonder miljoenen uit te geven. "Er is budget - alleen is dat geen 15 miljoen. Aankopen zoals Michel Vlap (gehaald voor 8 miljoen euro, red.), dat is nu niet verstandig. Ik weet zelfs niet of we dat in de toekomst nog zullen doen. Problematisch hoeft dat niet te zijn", aldus Van Eetvelt in Het Laatste Nieuws.

"Destijds bij Unizo waren er minder middelen dan op Anderlecht. 'Wil je een projectje realiseren, zoek dan eerst de centen', vertelde ik mijn medewerkers steeds. Dat zorgde voor creativiteit - da's stimulerend. Hoe dan ook: we zullen geen grote namen halen, zoals in het verleden wel gebeurde", gaat de sterke man van Anderlecht verder.

Inzetten op eigen jeugd
Wél wil Anderlecht grote talenten à la Jérémy Doku en Albert Sambi Lokonga langer aan boord houden. "In het verleden zijn er sommige beloftevolle jongeren te vroeg vertrokken. Dat is jammer, want ons businessmodel is net op de academie gebaseerd. Dat gaan we trouwens niet veranderen. We zouden wel zot zijn, maar we gaan het wel tot in het extreme toepassen."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

De juiste strategie van Anderlecht?

(324 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws