Martinez ziet twee belangrijke factoren voor toekomst De Bruyne: ban en Guardiola

Martinez ziet twee belangrijke factoren voor toekomst De Bruyne: ban en Guardiola

Gepubliceerd: donderdag 4 juni 2020 om 21:07do 04-06-2020 om 21:07

Kevin De Bruyne is stilaan het uithangbord van Manchester City geworden. De Rode Duivel presteert de laatste jaren op ongekende hoogten. Toch is het lang geen zekerheid dat KDB ook de volgende jaren aan boord zal blijven in Manchester. Daar zit de Financial Fair Play voor veel tussen, beseft Roberto Martinez.

Manchester City hangt namelijk een ban in de Champions League boven het hoofd, omdat het de regels van de FFP overschreden zou hebben. Bondscoach Martinez ziet daarin een mogelijk obstakel voor De Bruyne. "Kevin is een winnaar. Hij zal alles in overweging nemen, of er een Champions-League-ban komt en of de trainer met wie hij een fantastische relatie heeft, bij de club zal blijven", verwijst Martinez bij BEIN Sports ook naar de rol van Pep Guardiola.

"Zoals je je wel kan voorstellen is dit het moment dat een speler als De Bruyne geniet van zijn beste jaren. Momenteel geeft hij die aan Man City. Dan denk je vanzelf na over wat de komende vier, vijf jaar zal gebeuren. Niemand kan hem daar goed advies in geven. Het enige advies dat ik heb, is dat je als speler moet doen wat je moet doen in een carrière, zonder spijt te hebben", aldus Martinez.

"Het laatste wat je wil als je je loopbaan beëindigt, is dat je jezelf beklaagt dat je niet op het juiste moment vertrokken of gebleven bent. Kevin is heel rationeel en volwassen, hij zal alles in overweging nemen. De voorbije jaren is gebleken dat hij, wanneer hij ergens gelukkig is, graag blijft en titels pakt. Als er een ban komt, zal hij een aardig woordje meespreken over wat er moet gebeuren met de manager en het verdere project", besluit de bondscoach overtuigd.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Blijft De Bruyne de komende jaren bij Man City?

(105 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws