Vandenhaute aan het hoofd bij Anderlecht: Nu zijn de insinuaties weg

Vandenhaute aan het hoofd bij Anderlecht: "Nu zijn de insinuaties weg"

Gepubliceerd: zondag 31 mei 2020 om 14:00zo 31-05-2020 om 14:00

Laatste update: zondag 31 mei 2020 om 14:06zo 31-05-2020 om 14:06

Wouter Vandenhaute wordt de nieuwe voorzitter bij Anderlecht. Vandenhaute is echter ook aandeelhouder bij het makelaarsbureau Let's Play. CEO Karel Van Eetvelt maakt duidelijk dat Vandenhaute afstand heeft genomen van dat bureau.

"In januari vroeg Marc Coucke ons om een strategie uit te tekenen om Anderlecht weer groot te maken. Wel, dit is het", vertelt Van Eetvelt bij Het Nieuwsblad. "Wouter Vandenhaute is het goeie ingrediënt in onze soep. Wat we voorstellen is lang bediscussieerd onder ons drieën: Wouter, Kompany en ik. De uitkomst was intern geen verrassing, want dit is hoe we al twee maanden werken bij Anderlecht. Alleen is dat voor de buiten­wereld nu in duidelijke rollen gegoten."

Vandenhaute doet nu afstand van Let's Play. "Zo vallen alle insinuaties over Vandenhaute weg. Nu kan Wouter zijn ding doen. Hij is sterk in ideeën omzetten in strategieën. Net als ik kwam Wouter al als zesjarige naar Anderlecht kijken. Daardoor is hij emotio­neel betrokken, maar natuurlijk gaan we de club leiden als een bedrijf. Anders verlies je geld. Als ex-voetballer weet Wouter ook hoe je in team werkt."

Van Eetvelt wil niet spreken over een laatste kans voor Anderlecht. "Jullie spreken graag van de laatste kans, maar het is nooit de laatste kans. Al zitten de juiste mensen met paars-wit bloed en veel ervaring nu wel op de juiste plaats. Als dit niet werkt, weet ik het ook niet. Deze bestuursploeg zal niet snel nog eens veranderen."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws