'Maar wie is Luciano D'Onofrio eigenlijk om uit te halen naar Bayat?'

'Maar wie is Luciano D'Onofrio eigenlijk om uit te halen naar Bayat?'

Gepubliceerd: woensdag 27 mei 2020 om 14:20wo 27-05-2020 om 14:20

Laatste update: woensdag 27 mei 2020 om 14:53wo 27-05-2020 om 14:53

Royal Antwerp FC zorgde voor nog wat extra wrevel in de Belgische voetbalwereld. De oudste club van het land stapt naar de Belgische Mededingingsautoriteit omdat het zich niet kan vinden in de machtspositie van Mehdi Bayat. Antwerp zou echter beter voor de eigen deur vegen, oordeelt Sport/Voetbalmagazine.

Bayat is voorzitter van zowel Sporting Charleroi als de Belgische voetbalbond, wat de voorbije maanden al meermaals tot spanningen leidde. The Great Old vecht die dubbele pet nu dus formeel aan. 'Dat Antwerp een klacht neerlegde bij de Belgische Mededingingsautoriteit (BMA) en bij de UEFA, is begrijpelijk, maar het is aan de andere kant ook wel rijkelijk laat', analyseert Sport/Voetbalmagazine.

'Bayat is al bijna een jaar bondsvoorzitter. En Antwerp blijkt destijds, in de persoon van Luciano D'Onofrio, op Mehdi Bayat gestemd te hebben', schaart het weekblad zich fijntjes achter de eerdere reactie van de Pro League. 'D'Onofrio heeft de afgelopen weken de sterke taal niet geschuwd. Als Bayat het over een wit paard in zijn stal heeft, gaat het in feite over een zwarte ezel, zei de sterke man van Antwerp. En hij is er ook van overtuigd dat een jaar geleden, toen Charleroi achtste stond, niet beslist zou zijn om de competitie stil te leggen.'

In de spiegel kijken
'Maar wie is Luciano D'Onofrio eigenlijk om uit te halen naar Mehdi Bayat?', vraagt S/VM zich af. 'In 2016 bleek uit een onderzoek van Sport/Voetbalmagazine dat hij tussen 2009 en 2016 meer dan 10 miljoen euro op transfers van spelers geïncasseerd zou hebben, terwijl hij officieel geen makelaar meer was. Daarbij werden schimmige constructies met stromannen en offshorebedrijven opgezet.'

'En, zoals u weet, was D'Onofrio van 2004 tot 2011 ondervoorzitter van Standard. Een functie hebben bij een club en ondertussen makelaarsactiviteiten uitoefenen, dat verbiedt de FIFA. Dubbele petten, weet u wel?', klinkt het cynische besluit.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws