Pfaff over ‘Der Klassiker’: “Zou goed zijn voor competitie dat Dortmund wint”

Pfaff over ‘Der Klassiker’: “Zou goed zijn voor competitie dat Dortmund wint”

26-05-2020 14:28 Laatste update: 14:33
3

Vanavond staat ‘Der Klassiker’ tussen Borussia Dortmund en Bayern München op het programma. Jean-Marie Pfaff geeft tegenover Het Laatste Nieuws zijn mening over de topaffiche.

Pfaff speelde tussen 1982 en 1988 zelfs zes keer tegen Dortmund. "Ik heb er nooit verloren. De sfeer daar is wel ongelooflijk. Maar dat speelt vandaag geen rol. Het 'thuisvoordeel', wat is dat tegenwoordig nog zonder publiek? Wat wel zeker is: dit blijft een topaffiche.”

“Dortmund is uitgegroeid tot een grote Europese club en is samen met Bayern de grootste van Duitsland”, vervolgt Pfaff. “Deze twee teams - allebei in grote vorm - strijden voor de titel. Voor de competitie zou het goed zijn dat Dortmund wint. Als Bayern straks de drie punten pakt, zijn ze weg. Er zit spanning op dit duel." 

"Ik geloof dat Bayern sterk voor de dag zal komen. Publiek of niet: hun winnaarsmentaliteit blijft top." Bij Dortmund kijkt Pfaff vooral uit naar de Belgen. "Het is leuk om te zien hoe ze hun stempel drukken bij een topteam als Dormund. Zowel Hazard als Witsel zijn van grote waarde voor Borussia”, aldus de voormalige goalie.