Aandeelhouder Waasland-Beveren volgt nóg ander pad om degradatie te voorkomen

Aandeelhouder Waasland-Beveren volgt nóg ander pad om degradatie te voorkomen

Gepubliceerd: maandag 25 mei 2020 om 20:37ma 25-05-2020 om 20:37

Laatste update: maandag 25 mei 2020 om 21:04ma 25-05-2020 om 21:04

Bij Waasland-Beveren wendt men werkelijk alle mogelijke middelen aan om degradatie naar Eerste Klasse B te voorkomen. Nu raakt bekend dat één van de aandeelhouders besloten heeft om naar de Belgische Mededingingsautoriteit te stappen.

Dat Waasland-Beveren niet bij de pakken blijft zitten na de Algemene Vergadering van de Pro League, mag inmiddels duidelijk zijn. De fusieclub zal de beslissing van de Pro League aanvechten bij het BAS en heeft ook een troefkaart achter de hand door de licentie van Royal Excel Moeskroen op de korrel te nemen. Als klap op de vuurpijl bewandelt één van de aandeelhouders nu dus nóg een ander pad.

Clubadvocaat Tom Rombouts gaat dieper in op de situatie bij Sporza. ""Wij hebben vandaag ook vernomen dat een van onze aandeelhouders een klacht heeft ingediend bij de Belgische Mededingingsautoriteit, vermoedelijk tegen de voetbalbond en de Pro League", klinkt het in een eerste reactie. 

"Die Belgische Mededingingsautoriteit spreekt zich voornamelijk uit of de regels tussen de bedrijven nageleefd worden. Is er sprake van kartelvorming? Of is er misbruik van machtsposities? Maar het is voor alle duidelijkheid niet de club zelf die deze stap zet", benadrukt Rombauts.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws