Waasland-Beveren belooft verdere stappen: 'Ook in dossier rond Moeskroen'

Waasland-Beveren belooft verdere stappen: 'Ook in dossier rond Moeskroen'

Gepubliceerd: woensdag 20 mei 2020 om 14:14wo 20-05-2020 om 14:14

Waasland-Beveren is nog steeds niet te spreken over de ingrijpende beslissing van vorige week. De Algemene Vergadering van de Pro League legde toen vast dat de fusieclub zal degraderen naar Eerste Klasse B. Op de Freethiel is momenteel druk overleg aan de gang over verdere stappen.

Dat Waasland-Beveren de geijkte procedure zal volgen om haar degradatie aan te vechten, staat inmiddels zo goed als vast, meldt Sporza. Dinsdagavond en woensdagvoormiddag heeft het bestuur uitvoerig vergaderd over de te volgen aanpak. In eerste instantie moet opnieuw contact opgenomen worden met de Pro League, al is dat louter protocol.

Daaruit zullen immers geen nieuwe elementen naar boven komen. Nadien rest Waasland-Beveren nog maar één optie: haar gedwongen aftocht aanvechten bij de rechtbank. Momenteel heeft de club het gevoel dat het als enige moet opdraaien voor de overmacht binnen het Belgische voetbal. Dat is onterecht, klinkt het in Beveren.

Daarnaast heeft de club nog een andere stok achter de deur. Waasland-Beveren heeft namelijk ook laten weten dat het het BAS-dossier van Royal Excel Moeskroen nader zal bekijken. Het BAS keurde de licentieaanvraag van de Henegouwers eerder goed, wat tot veel wenkbrauwgefrons leidde. Mogelijk wil Waasland-Beveren dat verdict weer aanvechten.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws