'Ex-kandidaat voor Rode Duivels wordt nu beticht van autodiefstal'

'Ex-kandidaat voor Rode Duivels wordt nu beticht van autodiefstal'

12-05-2020 11:30 Laatste update: 11:51
5

Ligt de naam van Giannelli Imbula (26) nog vers in het geheugen? In 2015 hoopte Marc Wilmots hem in te lijven bij de Rode Duivels, maar dat lukte uiteindelijk niet. Nu wordt de middenvelder beticht van autodiefstal.

De in België geboren Imbula speelt na heel wat omzwervingen inmiddels bij Sotsji, een bescheiden club in Rusland. Nu loopt er ook een rechtszaak tegen hem. Een zekere Morgan B. heeft aangegeven dat Imbula zijn auto gestolen heeft. Dat meldt L'EquipeImbula zelf diende op zijn beurt een klacht in voor laster en oplichting.

Het verhaal begon toen Imbula in 2018 slachtoffer was van een ongeval met vluchtmisdrijf. Zijn Audi raakte daarbij beschadigd. Zijn neef stelde voor om Morgan B. te bellen, die een verzekeringskantoor uitbaatte. Morgan B. deed alsof hij zelf de wagen van Imbula had aangereden, zodat zijn eigen kantoor kon tussenkomen.

Auto blijft weg
Imbula rook onraad toen hij zijn auto na enkele weken nog altijd niet terug had. Morgan B. gaf aan dat hij opgepakt was door de politie op verdenking van verzekeringsfraude. Hij vroeg daarom de eigendomspapieren van de Audi, die Imbula ook gaf.

Toen ook daarna zijn auto vermist bleef, gebruikte Imbula de tracker die is ingebouwd in zijn wagen. Hij vond de auto terug in Toulouse en stuurde zijn neef met een reservesleutel. Morgan B. gaf de auto echter op als gestolen.

Eerlijk gekocht?
Volgens Morgan B. heeft hij de wagen wel degelijk gewoon gekocht van Imbula voor 30.000 euro. De advocaat van Imbula wilde niet spreken over de zaak. De Audi staat nu terug bij Imbula thuis, maar hij mag er niet mee rijden zolang de zaak loopt.