'Club Brugge duwt wil door en legt solidariteitsfonds opnieuw op discussietafel'

'Club Brugge duwt wil door en legt solidariteitsfonds opnieuw op discussietafel'

10-05-2020 11:58
136

Club Brugge heeft Moederdag aangegrepen om haar visie op het Belgische voetbal te delen met de rest van de Pro League. In een mail aan alle andere profclubs geeft het aan dat het ijvert voor een competitie met achttien ploegen zonder Play-Offs. Daar blijft het echter niet bij, ook over het zogenaamde 'solidariteitsfonds' doet Club haar zegje.

Door de coronacrisis hebben de FIFA en de UEFA besloten om een noodbudget uit te delen aan de verschillende nationale bonden. Zo krijgt ons land vijf miljoen euro ter beschikking om deze moeilijke situatie te helpen bestrijden. Daarnaast pleitte onder meer RSC Anderlecht de voorbije weken al voor een solidariteitsfonds, waarbij de Europees spelende teams (waaronder Club) geld zouden afstaan aan de andere Belgische profclubs.

Dat stuitte Club al meteen tegen de borst. In de mail die het zondag uitstuurde, herhaalde Blauw-Zwart dat standpunt, meldt Sporza. Het benadrukt dat het al een deel van de Champions-League-pot afdraagt aan de rest van de Belgische clubs. Club hoopt zelf ook aanspraak te maken op de fondsen van de FIFA en de UEFA en wil dan ook dat het dossier opnieuw op tafel komt tijdens de Algemene Vergadering van komende vrijdag.