'RSCA betaalt weinig belastingen, daarom willen we niet profiteren van systeem'

'RSCA betaalt weinig belastingen, daarom willen we niet profiteren van systeem'

08-05-2020 13:46
22

Toen de coronacrisis uitbrak, was RSC Anderlecht een van de eerste ploegen die zocht naar een oplossing voor en met haar spelers. Uiteindelijk kwam er een oplossing met de spelersgroep. Volgens CEO Karel Van Eetvelt overleeft Anderlecht daardoor de crisis.

Anderlecht koos er bewust voor om haar spelers niet het statuut van technisch werkloosheid te geven. "Dat is niet gerechtvaardigd", stelt Van Eetvelt bij VTM Nieuws. "We betalen weinig belastingen op de salarissen van onze spelers en te weinig sociale bijdragen. We mogen daarom niet profiteren van een solidariteitssysteem waaraan we nauwelijks bijdragen."

Andere clubs volgden het voorbeeld van Anderlecht niet. Paars-wit liet haar spelers een inspanning doen.  "Ik betreur het dat sommige clubs hun spelers desalniettemin op technische werkloosheid hebben gezet. We hebben echter iedereen in de club gevraagd om zich in te spannen. Hierdoor houden we het vol tot het herstel. Als de crisis echter duurt, zullen we andere maatregelen moeten nemen ... "