Henry haalt loftrompet boven over De Bruyne: Hij is van een andere planeet

Henry haalt loftrompet boven over De Bruyne: "Hij is van een andere planeet"

07-05-2020 21:45
2

Manchester City had bij het stopzetten van de Premier League een straatlengte achterstand op leider Liverpool, maar toch heeft Kevin De Bruyne een uitzonderlijk seizoen achter de rug. Thierry Henry, ex-assistent van Roberto Martinez bij de Rode Duivels, haalde bij Sky Sports de loftrompet boven.

In het programma The Football Show blikte de Fransman terug op het seizoen 2019/20. Eén speler stak boven iedereen uit volgens Henry. "Hij is een geweldige speler. Het is gewoon belachelijk wat we van hem zien. Ik hoop dat veel mensen beseffen dat deze jongen niet normaal is."

"Zijn hersenen zijn gewoon ergens anders. Het is gewoon belachelijk. Ik heb nog met hem samengewerkt. Hij is één van die jongens die die je gewoon moet laten spelen, want als je probeert te begrijpen wat hij doet, krijg je hoofdpijn. Hij is van een andere planeet."

De Bruyne was dit seizoen goed op weg om het assistenrecord van Henry (20 stuks) te breken. "Bij de Rode Duivels maakten we grapjes over dat record. Ik zei altijd: 'Je was er weer dicht bij dit jaar". Hij antwoordde dat hij me ooit wel zal voorbijsteken. Toen we elkaar zagen op het afscheid van Vincent Kompany, zei hij dat het dit jaar zou lukken. 'Je zult het nu wel halen, want je bent ongelofelijk', zei ik terug."