'Huidig seizoen Jupiler Pro League stopt nu, volgend seizoen start in augustus'

'Huidig seizoen Jupiler Pro League stopt nu, volgend seizoen start in augustus'

06-05-2020 12:53 Laatste update: 13:05
34

Is het woensdag dan eindelijk de D-Day voor de Jupiler Pro League? De Algemene Vergadering is nog maar eens opgeschoven, maar mogelijk gaat de Veiligheidsraad nu al een streep trekken onder de huidige competitie.

Sinds woensdag 9 uur zit de Veiligheidsraad samen. De topministers en de experten stippelen samen een toekomst uit voor ons land tijdens en na de coronacrisis. Ook hoe het verder moet met het voetbal staat op het programma. Volgens de VRT zouden trainingen bij voetbalclubs weer op de agenda kunnen komen vanaf juni. Sportwedstrijden zijn dan weer mogelijk vanaf augustus, maar zonder publiek.

Komt dit uit dan betekent dat het einde van de huidige competitie. Een tijdje geleden waren de profclubs het al eens dat de huidige competitie nu beter stopt en dat men kijkt naar de huidige stand om de eindstand te bepalen. Dat advies moet evenwel nog op de Algemene Vergadering worden bevestigd. Die vergadering is ondertussen al meer dan eens uitgesteld en ligt nu vast op 15 mei.

De Pro League moet ondertussen ook al niets meer vrezen van de UEFA. De Europese voetbalbond staat toe dat competities nu stoppen als er niet meer gespeeld mag worden van de overheid. In Frankrijk en Nederland is momenteel al een streep gezet onder het seizoen. In ons land is men wel nog huiverig om een beslissing te nemen omwille van de verdeling van de Europese tickets, de degradatie- en promotiestrijd en sponsors die hun geld terug willen.

Het seizoen 2020 – 2021 zou gewoon in augustus kunnen beginnen. Voor wedstrijden met publiek moeten we mogelijk wel wachten tot oktober.

Update: Ondertussen zijn ze bij de VRT nog meer zeker van hun zaak. 'We vernemen in de Wetstraat dat het plan op tafel ligt om competitievoetbal weer toe te laten vanaf zaterdag 1 augustus, maar dan zonder publiek. Officieel is dat nog niet', houdt men een stok achter de deur.