Advocaat van Diagne spreekt na nieuwe rel: “Eigenaar vindt regels vervelend”

Advocaat van Diagne spreekt na nieuwe rel: “Eigenaar vindt regels vervelend”

04-05-2020 14:46
10

Mbaye Diagne is opnieuw op een bijzondere manier in het daglicht gekomen. De aanvaller van Club Brugge wil zijn villa in ons land niet huis. Volgens zijn advocaat is hij evenwel in zijn recht.

Op 30 april liep de huurovereenkomst van de villa waarover Diagne kon beschikken af. De Senegalees wilde evenwel het pand nog niet verlaten. “Maar Diagne kán ook niet vertrekken”, zegt zijn advocaat Sébastien Ledure geciteerd door Het Laatste Nieuws.

"Door de coronacrisis kan hij niet naar Italië, waar zijn vrouw woont. En ook niet naar zijn thuisland Senegal. In dit geval zitten we met een overmachtssituatie waarin iemand in de onmogelijkheid is om uit het pand te treden", gaat Ledure verder.

Volgens zijn advocaat wil Diagne wel ons verlaten, maar kan hij niet. "Hij zou niet liever doen dan het te kunnen teruggeven. Diagne heeft twee kleine kinderen. Die kan je niet van vandaag op morgen op straat zetten. Daar zijn bepaalde regels rond. De Vlaamse regering heeft zelfs een decreet uitgevaardigd waardoor men zelfs niet kan overgaan tot huuruitzettingen tot juli van dit jaar. Maar blijkbaar heeft men hier te maken met een eigenaar die vindt dat die regels zeer vervelend zijn en dat men die niet kan volgen."