Lampard laat ander geluid horen in Premier League: Dan zit ik niet lekker

Lampard laat ander geluid horen in Premier League: "Dan zit ik niet lekker"

03-05-2020 11:40
2

Chelsea-manager Frank Lampard vindt dat er verschillende haken en ogen zitten aan een snelle herstart van de Premier League. De voormalig middenvelder weet dat spelers en staf onder meer getest zullen moeten worden op het coronavirus.

De Engelse clubs willen de draad oppakken zodra de veiligheid kan worden gewaarborgd. "Terwijl het land zo goed aan social distancing doet, gaan we deze contactsport bedrijven om zo mee te doen aan een soort van escapisme? Hoe kunnen we voorkomen dat de spelers daarbij een risico gaan lopen?", vraagt Lampard zich af in gesprek met BT Sport.

Het veelvuldig testen lijkt de oplossing, maar Lampard plaatst een kanttekening. "Als we dat vaak genoeg gaan doen, dan is het oké. Maar ik zit niet echt lekker, en dat geldt voor iedereen, als we niet zeker zijn dat de mensen in de zorg ook kunnen worden getest. Het is belangrijk dat het voetbal zijn plaats kent."

Lampard ziet dat er sowieso nog wat discussies gevoerd moeten worden. "Welke neutrale locaties voor de wedstrijden worden gekozen en wat te doen met spelers met aflopende contracten, van wie we er bij Chelsea een paar hebben."