Odoi heeft medelijden met Overmeire: Hij heeft zijn leven gegeven voor de club

Odoi heeft medelijden met Overmeire: "Hij heeft zijn leven gegeven voor de club"

26-04-2020 16:12
21

Denis Odoi zit momenteel lockdown in het centrum van Londen, waar hij onder contract ligt bij FC Fulham. Enkele jaren geleden was de verdediger nog aan de slag bij Sporting Lokeren. Hoe denkt hij over dat faillissement van zijn ex-club?

"Dat is echt zot. Ik weet niet goed wat ik moet denken", vertelde Odoi tegenover Sporza. "Ik geloofde al even niet meer dat het goed zou komen. Ik volgde het niet meer zo goed, maar toen die eerste berichten kwamen, heb ik toch eens naar Koen Persoons gebeld. Ik vind het vooral heel spijtig voor Killian Overmeire."

"Die heeft echt heel zijn leven aan die club gegeven. Hij kon op een bepaald moment ook wel hoger gaan voetballen, maar hij is trouw gebleven aan Lokeren. Hij zou er na zijn carrière ook wel een rol hebben gekregen. Maar nu moet hij niet mee afzakken. Ik denk ook wel dat hij zo hoog mogelijk wil blijven voetballen."

"Mijn mooiste herinnering aan Lokeren? Onze halve finale in de beker tegen KV Oostende in 2014 en de finale zelf natuurlijk ook. Dan had je die Europese kwalificatie tegen Hull. En de match in Legia Warschau. Daar had ik vooraf weinig verwachtingen van; maar het was ongelooflijk. De sfeer was top, het stadion was goed, het hotel, ... We verloren wel, maar ik heb zelf die match wel goed gespeeld", besloot Odoi.