UPDATE: Moet Anderlecht meer bieden? 'Huidig bod zal worden weggelachen'

UPDATE: Moet Anderlecht meer bieden? 'Huidig bod zal worden weggelachen'

15-04-2020 07:15 Laatste update: 17-04-2020 15:48
52

RSC Anderlecht wil het zekere voor het onzekere nemen en een nieuwe doelman in huis halen. Zo praten de Brusselaars momenteel met Beerschot-doelman Mike Vanhamel (30), die enkele sterke seizoenen kende op het Kiel.

Het Nieuwsblad meldt dat ook Beerschot op de hoogte is van de interesse. Vanhamel zelf is als Brusselaar alvast gecharmeerd door de interesse van Anderlecht. Gratis wordt zijn komst echter niet, want de ervaren goalie ligt nog tot 2022 onder contract bij Beerschot, dat op weg lijkt naar promotie richting de Jupiler Pro League.

Toch lijkt zowel de transfersom als het loon van Vanhamel niet onoverkomelijk, iets wat in deze financieel woelige tijden belangrijk is voor Anderlecht. Door die rode cijfers is het bovendien niet zeker of paars-wit een aan de lokroep voor Hendrik Van Crombrugge kan weerstaan. De Anderlecht-doelman kende een ijzersterk seizoen. Onder meer Hertha Berlijn en Schalke 04 tonen interesse.

Update: Het Nieuwsblad laat weten dat Anderlecht een bod van 500.000 euro heeft neergelegd voor Vanhamel. Paars-wit is gecharmeerd door de Beerschot-doelman vanwege zijn goede voetenwerk. Anderlecht wil zo snel mogelijk antwoord krijgen.

Update: Volgens Koen Frans zou Beerschot niet onder de indruk zijn van een bod van 500.000 euro voor Vanhamel. 'Als Anderlecht eerstdaags écht 500k zou bieden, dan zal dat bod weggelachen worden op het Kiel', stelt de journalist van Gazet van Antwerpen en Eleven Sports.