'Mertens en Napoli niet akkoord, club weigert boetes aan goed doel te schenken'

'Mertens en Napoli niet akkoord, club weigert boetes aan goed doel te schenken'

11-04-2020 11:53

Dries Mertens en Napoli SSC vinden maar geen overeenkomst over een nieuwe verbintenis. De Rode Duivel loopt over minder dan twee maanden uit zijn contract in Zuid-Italië. Gesprekken over een hernieuwing van die deal zijn sinds 1 maart helemaal stilgevallen. La Gazzetta dello Sport weet dat de coronacrisis daar voor veel tussen zit.

Meer bepaald de aanpak van Napoli tijdens de coronacrisis zet bij Mertens kwaad bloed. Allereerst had de Leuvenaar het mooie idee om de spelersboetes binnen de club rechtstreeks door te storten naar een goed doel. Lovenswaardig, maar Napoli zag dat toch niet zitten.

Dat vindt Mertens zonde, te meer omdat de pocketaanvaller het ook niet helemaal eens is met het personeelsbeleid dat de Napolitanen de voorbije weken gevoerd hebben. Ten gevolge van de economische problemen die met de crisis gepaard gaan, heeft Napoli zelfs heel wat werknemers op straat gezet.

Tot slot speelt natuurlijk ook het financiële plaatje een rol. Mertens zou azen op een jaarsalaris van 4,5 miljoen euro met nog eens twee miljoen als tekengeld daarbovenop. Bij Napoli is men niet meteen happig om op die eisen in te gaan. Daardoor liggen de gesprekken nu al ruim een maand stil. Intussen hopen heel wat andere clubs hun slag te kunnen slaan.